31 augusti 2006

Vårdbidrag är ingen kvinnofälla

Alliansen presenterade nyligen sin genemsamma familjepolitik. Där ingår ett förslag om vårdbidrag för föräldrar som stannar hemma med barnen. Detta anses av kritikerna vara en kvinnofälla. (Att även män kan vilja stanna hemma ignoreras i vanlig ordning)

Alla har inte en karriär. Alla vill inte heller ha en karriär, utan nöjer sig med ett "enklare" liv. Det är inget fel på det. Var och en måste få bestämma själv vad som är viktigt i deras liv. Om det sedan är familjen, äventurslusta eller vad som helst, det ska ingen annan bry sig om.

Men enligt den feministiska eliten som tagit sig in i politiken är en karriär det ultimata och enda giltiga målet i livet. En kvinna som inte ser det på det viset måste vara lurad eller på något sätt förtryckt och duperad. Man har ingen respekt för att kvinnor faktiskt kan bestämma själv, och att det faktiskt finns dom som värdesätter tid med barnen framför en stressig karriär.

Eftersom samhället sparar pengar på minskade dagisutgifter är det rimligt att föräldrarna får tillbaka en del av detta om dom väljer att stanna hemma. Man ska inte fråntas den gemensamma välfärden bara för att man inte delar politikernas samhällsvisioner.

Andra bloggar om: , , , , , . Intressant.se pingat!

3 kommentarer:

Bejcon sa...

Word! Bra skrivet Biggles! :-)

Anonym sa...

Var söker man om man vill ha ett sånt här vårdbidrag?? När jag googlar och söker rundor så får jag bara upp om att det är när man har ett barn med funktionshinder.. Fast jag vet att det finns för föräldrar som vill vara hemma med sina barn med. Snälla har ni svar på detta så maila mig!! lillamimzy@hotmail.com

Biggles sa...

Vad jag vet har det alldeles nyss klubbats igenom att kommunerna ska kunna ge vårdbidrag, men att det sedan är kummunerna själva som väljer om dom vill införa vårdbidrag eller inte. I Malmö där jag bor kommer det tex inte gå att få, eftersom Malmö styrs av (s)...