06 augusti 2006

Kort bokrecension: Global Utmaning av Lars Leijonborg

Jag har läst boken Global Utmaning som är skriven av Folkpartiets ledare Lars Leijonborg. Boken finns att beställa gratisFolkpartiets hemsida. En kort recension:

Bokens första halva handlar om att Leijonborg berättar om sina upplevelser från en resa där han besökte Kina, Indien och Slovakien. Detta är också den bästa delen av boken. Den nya ekonomin i dessa länder går mycket snabbt och starkt frammåt. Det blir väldigt tydligt att Sverige inte bara kan sitta och titta på. Framtiden är snart här, och om Sverige ska klara sig måste vi anpassa oss och agera för att säkra våra jobb och vår välfärd. Detta budskap går fram mycket bra.

Hur detta ska ske handlar resten av boken om. Men här tycker jag det är ganska tunnsått med nya idéer. Det är ganska typisk Folkpartistisk politik. Jag delar visserligen många av åsikterna, men får ingen wow-känsla efter att ha läst ut boken.

Sammanfattningsvis tycker jag ändå att boken är värd att läsa om man är intresserad av hur det ser ut i länderna som tas upp och hur globaliseringen har förändrat dessa länder. Den är ganska lättläst, även för en person som inte har stor läsvana.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: