01 december 2009

Mysiga bibelpasager för vintermörkret

Så här i adventstiden ägnar sig många åt att räkna ner dagarna till Jesus födelsedag (trots att det bara är ett påhittat datum, infört för att tränga undan firandet av solgudens födelse i romarriket samma dag).

Ett sätt att räkna ner på kan vara att läsa en bibelpassage varje dag. Då kan man läsa mysiga historier om hur gud dödar miljontals oskyldiga människor och djur, om hur man kidnappar kvinnor när man behöver en fru, om att stening är ett lämpligt staff för våldtäktsoffer, regler för hur man säljer sin dotter som sexslav, hur viktigt det är för slavar att lydan sina herrar, om vem man ska döda (homosexuella, barn som är uppkäftiga mot föräldrar, häxor, dom som inte lyssnar på präster, spåmän, otrogna, följare av andra religioner och icketroende osv), om hur man ska kastrera sig för att komma till himlen, om hur man blir lyckliga av att krossa barn mot klippor, osv osv.

På julafton har du förhoppningsvis insett att bibeln inte är ett moraliskt rättesnöre med en god gud bakom. Finner man det underhållande kan man ju fortsätta läsa en passage varje dag. För i bibeln finns det ingen brist på avskyvärda & omoraliska handlingar utförda eller sanktionerade av Yahweh!

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: