07 juni 2008

Äckligt eller hjärnspöke?

Tänk dig en person som sällan tvättar sig. Morgontvätten klaras av med en skvätt deo under armarna. Kläder används länge. Tröjor och byxor byts sisådar efter en månad, t-shirtar & strumpor efter några veckor. Underkläder körs en vecka i taget.

Äckligt?

Men om jag säger att denna person inte luktar illa. Att kläderna inte ser smutsiga ut. Att ingen i omgivningen reagerar negativt (om dom inte känner till detaljerna). Att hans hud mår prima av att inte exponeras för vatten & tvål hela tiden. Vad är då felet?

Är det så att du reagerar för att du är lärd att göra det, eller för att det verkligen är äckligt med omärkbar smuts? Jag utmanar dig att tänka utanför dom invanda ramarna!

En gång i tiden mådde vi bra av att förbättra hygienen. Men det finns en gräns. Idag är det inga problem på det hållet, utan på andra hållet. Den överdrivna hygienen leder till allergier och uttorkad hud. Tvångstankar och smutsfobi av varierande grad blir lätt vardag när vi hela tiden bombas med bakterielarm och hygienpropaganda. Smuts är bara ett hjärnspöke!

Har du funderat på hur gott man luktar efter en långpromenad i skogen eller en dag på stranden? Naturliga dofter. Ett underliv som luktar underliv är fullt av feromoner som undermedvetet attraherar. Människokroppen luktar gott!

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: