11 juni 2008

Musiktipset: The Birthday Massacre

Idag tänkte jag tips om ett band som du antagligen aldrig hört talas om: The Birthday Massacre. Jag hade i alla fall inte det för någon vecka sedan, då jag av en slump kom över två låtar med dom. Det väckte mitt intresse, så jag fixade hem deras plattor för att lyssna igenom. Det är sällan jag blir överväldigande positivt till hela album, med dessa var mycket bra och lyckades beröra mig på ett konstigt sätt. Kanske är det den höga energin i kombination med melodierna som tilltalar mig? Jag måste också berömma dom för deras ypperligt sköna design och färger som går igenom deras saker. Kolla bara in bilden uppe till höger!

Musiken är ganska svår att beskriva. Nån slags elektro-industri-rock skulle jag säga, utan att vara insatt i hur man korrekt klassificerar olika genrer i detalj. Jag skulle säga att om du gillar elektroniskt musik och rock, och värdesätter melodier, så är du ungefär som jag, och då kommer du nog gilla dem. Här bjuder jag nu på två videos med dem!"Happy Birthday" - Bra låt och väldigt välgjord video för att vara gjord av ett fan!"Shiver" ännu bättre låt! Från EP:n Looking Glass"Blue" - kanske inte bästa låten, men fruktansvärt snygg video!


Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

hej, fan va glad jag blev när jag upptäkte att jag inte var ensam om att gilla detta band, som du skriver så är det svårt att sätta fingret på vilken musikstil det är, ligger faktiskt under "hårdrock" på bengans men det stämmer väl sådär.
dock är de svåra att hitta i skivbutiken så man får köpa över nätet eller beställa dem.
om man gillar denna typ av "rockgothelectrosynthindustri" så kan jag tipsa om ett annat band, (spelar inte riktigt i samma liga som the birth...) men är ganska bra ändå: kill hannah.
ha det gött.
VRR