20 juni 2008

Jag mår illa när kristna fantiserar

Några vänner till mig är kristna och engagerade i en frikyrka. Det händer att dom pratar om det så att jag hör, och det gör mig väldigt obekväm, rent av illamående. Av hänsyn väljer jag att inte lägga mig i. Men inombords kokar det. Min skeptiska hjärna mig vill så gärna berätta hur det "egentligen" ligger till...

När jag tex hör dom klanka ner på midsommar eftersom det är en hedniskt tradition (som kristendomen inte lyckats kapa trots försök) vill jag tex gärna berätta om julen, om hur vi firat jul långt innan kristendomen tog över högtiden och hittade på att Jesus skulle vara född då, och på det viset peka på att julen inte är så mycket bättre än midsommar.

Men det gör jag inte. Istället sitter jag tyst av respekt, och låter obehaget ta över mina tankar resten av dagen. Jag vill så gärna debattera mot dom, men jag kan inte av hänsyn och samt att jag är en dålig debattör.

Och jag blir rädd när jag hör dom antyda att bön är viktigare än sjukhusvård, och jag i samma veva (orelaterat) läser om föräldrarna som inte gav sin dotter vård för diabetes, utan istället bad för henne. Flickan dog en utdragen och plågsam död. Föräldrarna menar att hon dog för att deras tro inte var stark nog...

Eller som när man läser vissa kristna bloggar. Dom som tex hävdar att medellivslängden på homosexuella skulle vara runt 45 år. Det är sånt ljug att man bara vill gå och ge dom en smocka. För det är så mycket bullshit som sprids inom vissa sådana organisationer!

Idag ska jag dansa runt den hedniska fruktbarhetsfallosen och fira naturens storslaghet! Glad midsommar!

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hala ner flaggan på halvstång i sommar. Visa ditt missnöje med FRA-lagen!

Anonym sa...

Må inte illa, var och en blir lyckliga på sin tro - och du på din.

Anonym sa...

All makt från folket= nödvärnsrätt/rättssubjekt avlägsna ett inreoh yttre hot(gr hot). 24 år för tex mord?
Tex am medborgare= rätt avlägsna diktatur med våld. Konst sas överförs på vår gemensamma värdegrund (demokrati) - högsta trädet i vårt nodsystem sas (en del är väl åt helvete)
Jfr partnerskap för fred (demokratiska hot= inte fred)
Avtalsrätt= bör ju gälla alla mdborgare (fysiska - och juridisk). Jfr tex äktenskap och rätt tll avtal däri : äger ju inte varandra. Tex arv (bara satt til världen och ens gener äger man sas)

Jfr falsk skitstövel (finns psykisk störning= tex tvångstankar som rättsrekvisit och andra "för mildrande omständigheter" för slippa straff)
tex vill ha lugnande medicin (falsk effekt= jfr behöver bättre) för att ge andra psykologisk skuld ("guilt by association").
Formeln för religiös indoktrinering (från hjärndöd till bästa fall placeboeffekt i ngt system)
Tvärtemot religionen (falsk marknadsföring, bedrägeri)
Dt skulle vara dödsstraff med grov tortyr. Frekvens av brott.
Tex Paal kim (kv pedofil mot son).
Precis som monarkin vill dom ha ngn högre rättsstatus (ävne påven stipulerar religiös dogmatiskt en skillnad mellan religiös och juridisk rätt, ord är lag). Egentligen ett inre hot mot den ita demokratin. Folkmord (Aids kondomer svarta och tidigare i histoiren bla indianerna). Liksom sv kyrkan (häxorna). Dom ska givetvis inte ha någon jur rätt alls i ett demokratiskt och rationellt samhälle.
Evan-Luthersk tro står det (tro på vad= utomjordingar?).
Polishelikopter såg något utanför militärbas i england. Dom står ju inte över vår rätt.
Jesus dömdes ju till döden emot den tidens rätt. Se tex Popular Mechanics (dec 02) : the real face of jesus.
Alkohlis som projiceradepå vad "fadern" (sebaot, Jahve, gud) hade för åsikt om hans alkoholism/drickande (av bla vin). Sen alla folkmord, krig, brott, regenerering denna skitstövel gett upphov till. Tex Rom kunde valt teknik, bättre arbetsfördelning, vetenskap, empirism oh integrerad juridik och matematik. Då hade levt i en mkt bättre värld.

http://monarkin.blogspot.com/

nicklas eriksson sa...

Ja vad fan, gå och ge dem en smocka! De lär ju ändå bara vända andra kinden till...

Fundera sen på varför du umgås med såna talibaner, du verkar betydligt mycket vettigare än dem i alla fall!

Jesus save me - from your followers!