27 januari 2008

Tips till dig som tycker det är svårt att hantera tandtråd!

Att använda tandtråd regelbundet vet dom flesta är mycket bra för tänderna. Men det är nog många som håller med mig om att det kan vara besvärligt att hantera tråden. Ett bevis på detta är ju att det kommit nya sorters tandtråd med hållare i plast. Onödigt resursslöseri om du frågar mig. Men alla dessa hjälpmedel är onödiga, för det finns ett trick man ta till för att göra vanlig tandtråd lätthanterlig. Det var en tandhygienist som lärde mig detta, och nu för jag vidare det i hopp om att fler ska börja använda tandtråd, eftersom tandhälsa ligger mig varmt om hjärtat!

Själv har jag aldrig gillar att använda tandtråd. Jag tycker inte om att vira tråden runt fingrarna; det känns inte skönt när blodtillförseln stryps och tråden skär in i pekfingrarna. Och så fort tråden kommer in i munnen blir den blöt, och då dröjer det inte länge innan greppet lossnar från fingrarna och tråden blir omöjlig att hålla spänd. Kan tilläggas att jag har väldigt trångt mellan tänderna, vilket gör det ännu mer besvärligt eftersom jag behöver mycket kraft för att få in tråden mellan tänderna.

Lösningen är att skapa en ring av tråden och knyta ihop ändarna. Man kan behöva två-tre knutar för att den ska hålla ihop bra. Ringen bör vara ca 10 cm i diameter (man lär sig efterhand hur mycket tråd som behövs). Resultatet är väldigt lätt att hantera och underlättar enormt, i alla fall för mig!

Så nu finns det ingen ursäkt längre för att inte använda tandtråd! :-)

Intressant? Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tandtråd är nog bra men jag får nästan paník av att känna tandtråd mellan tänderna.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tommy sa...

Smart! Att inte mamma tandsköterska ha lärt mig det här. :) Jag älskar tandtråd, men ogillar också att det stryper blodtillförseln. Och jag avskyr verkligen de där plasthållarna! Resursslöseri av värsta sorten och dessutom tycker jag de är värdelösa och svåra att komma åt med.

Mr Friar sa...

Bra tips, ska föra vidare det till den det berör ;).