03 oktober 2006

Omskärelse = Könsstympning = Barnmisshandel = Lagligt i Sverige!

Lisa Falk har skrivit ett bra inlägg som argumenterar mot omskärelser av pojkar. Rekommenderad läsning. Passa även på att läsa mitt inlägg som jag skrev för några månader sedan, och om den dåliga respons jag fick från riksdagspartierna i denna fråga.

Det är dags att ta upp detta ämne till debatt så att det en gång för alla kan förbjudas i Sverige! Jag uppmanar alla att ta ställning mot detta fasansfulla ingrepp så att politikerna får upp ögonen för det! Förhoppningsvis har den nya regeringen bättre omdöme än den gamla, och ser till att förbjuda all form av könsstympning, oavsett kön. Jag kommer i alla fall fortsätta skriva om detta ämne tills det är utrotat!

Uppdatering: Ett annat bra inlägg.

Intressant.se pingat! Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Biggles. Jag såg på Bullshit med Penn och Teller om detta igår. FÖR JÄVLIGT. Förbjud denna barbariska stympning av värnlösa individer genast, svenska lagstiftare. Ni stinker av ruttnande förhud.

Havsfrun sa...

Håller helt med! Förbjud!
Har även tagit upp det på min blogg efter att ha sett programmet. Blev ett uppvaknande för mig faktiskt.

Lina sa...

Jag tycker det är intressant att ni är så för könsstympning. Är det inte lite väl trångsynt då Sverige faktiskt är en av de få nationer där fler män inte är omskurna än tvärtom. Desstuom finns det starka bevis för att män som inte är omskurna kan bära på infektioner som förorsakar kvinnor livmodercancer och andra problem.
Självklart är det fruktansvärt att det finns ingrepp som går fel men med stor sannolikhet beror detta på att ingreppen gjorts av oerfarna personer. Dock är detta ingrepp, exempelvis i USA mer en standarprocedur än något annat och om du undersöker hur många omskärelser som görs på pojkar och män och hur många som går fel tror jag nog att du kommer slås av att siffrorna säger något helt annat än vad du förmedlar här. Och till sist, bara för att man själv inte delar en uppfattning, måste den med lag då förbjudas? Måste allting som är avvikande och av annan kulturell kod än den du själv bär kvävas i sin linda? Dessutom, snälla människor, litar ni till Penn and Teller? Bli lite källkritiska istället för att ta till ett program som så uppenbart är tvivelaktigt.

Biggles sa...

Lina: Ska vi prova att kolla upp data inne vi slänger ur oss något? Ca 30% av världens män är omskurna enligt WHO. Enkelt matematik ger oss att Sverige omöjligvis kan vara ensamt.

Om förhuden nu orsakar så många problem som du och dina åsiktsfränder påstår så tycker jag det är konstigt att vi i Sverige är så friska. Ska vi börja amputera brösten på småflickor för att skydda dom mot bröstcancer?

Ja, jag litar på Penn & Teller. Dom försvarar liberala & skeptiska åsikter bra. Det är inte en slump att Penn & Teller fick Richard Dawkins Award 2005. Deras program är visserligen tillspetsat & showaktigt, men det betyder ju inte att åsikterna inte kan tas på allvar.

Bea sa...

Jag tycker det är fint att se israeler och muslimer ta varandra i hand och enas i Sverige.Att gosandet handlar om könstympning är en annan femma hihi