14 oktober 2006

Samhällstjänst passar bättre än fängelse ibland.

Skandias före detta personaldirektör Ola Ramstedt dömdes igår till två års fängelse. Domen ska visserligen överklagas, men jag vill ändå ta upp fallet som ett bra exempel på en person som inte borde sitta i fängelse enligt mig.

Som jag ser det har fängelse några olika funktioner. Dels själva staffet såklart. Men också att hålla människor som anses vara farliga borta från sammhället (i kombination med vård & rehabilitering). Ramstedt har begått ett brott, och det ska han straffas för. Men är han en farlig person som måste hållas borta från sammhället? Det tror jag inte.

Ett bättre straff hade varit samhällstjänst. Låt honom arbeta för samhället all sin lediga fritid i tio års tid. Det borde vara lika kännbart. Samhället skulle spara mycket resurser och få tillgång till gratis arbetskraft.

Det finns ingen anledning att spärra in personer som inte är farliga. Samhällstjänst är ett humanare alternativ som ger tillbaka till samhället, och borde därför användas istället för det trubbiga fängelsestraffet.

Intressant.se pingat! Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Alma Mater sa...

Du skrev hos mig
"Ville bara säga att det är ytterst dålig stil att göra som du, och välja att bara publicera dom kommentarer som överensstämmer med dina egna. Fy fan!"

SVAR : VADÅ som jag gör ????

Du lägger dig bevisligen på en nivå som är lägre än sandlådan med din kommentar.
Jag har aldrig varken sett ditt namn eller hört talas om dig förut så hos mig har du då aldrig kommentrat och jag släpper på allt till och med DINA otrevligheter.

Kommer man utifrån så kommer inte kommentaren med direkt det är inget jag styr över. MEN du har INTE ens lämnat en kommentar hos mig någon gång.
Så var ditt påstående kommer ifrån vet jag inte.

Men du har väl inte ens vett att förklara dig eller be om ursäkt!

Alma Mater sa...

Ok, ursäkten godtages. Jag har inte sett något inlägg från dig.
Naturligtvis vill jag även ha negativa, motstridiga kommentarer, annars kan man inte få debatt :-)

Vet inte vad du skrev för inlägg, men ett tips är att trackbacka för då kan man lätt följa upp det, när man ser andra som skrivit i ämnet.

Jag tycker också hem-pc är orättvist, för även där är det bara en viss klick människor som kunnat utnyttja det ( inte jag )