05 oktober 2006

Om Värdegrunder

"I hell-mans" värld skriver att det ska startas en ny, kristen tv-kanal. Den har fått namnet Värdekanalen.

Värdekanalen. Smaka på det namnet. Kristna verkar ha fått för sig att dom har ensamrätt på moral och värderingar i dagens samhälle. Idag pratar dom inte så mycket om religion, utan man har (sannolikt av taktiska skäl) istället börjat prata om den "Kristna värdegrunden". Precis som att icke Kristna skulle ha en sämre moral och etik! Det är såklart bullshit, och dessutom löjeväckande om man betraktar den kristna historien, med krig, korståg, häxbränningar, abortmotstånd, sekter och andra förkastliga saker...

Jag skulle vilja påstå att jag själv tex har bättre värdegrund än många kristna. För jag delar alla moraliska tankar om som dom kristna är så stolta över. Desutom har jag en liberal inställning till andra människor och deras synsätt och rättigheter, och det är något som inte precis florerar inom kristendomen, eller många andra religioner heller för den delen...

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu handlar inte kristendomen om vare sig moral eller etik....men många vill reducera oss till någon slags morallära...helt felaktigt...men läs gärna mitt senaste inlägg om ondskans problem.
http://nineves.blogspot.com/2006/10/ondskan-bevis-fr-guds-existens.html

Biggles sa...

nineve,

Du skriver i din blog "... Men finns ingen Gud varför skulle det vara något ont? Vem står då över våra val och kan påstå att det är fel? I kampen om överlevnad skulle det inte vara bra att ta det man kan? ... Tror du det finns ondska i världen då tror du också att det finns en Gud!"

Jag har inga problem med att tro på ondska utan att tro på en Gud. För jag kan tänka själv. Jag behöver inte en Gud som bestämmer vad som är rätt eller fel.

Vi lever i ett samhälle, och då fungerar det inte att bara ta vad man vill. Även detta ingår i "kampen om att överleva".