30 oktober 2009

Tack för maten

Brukar du be och tacka gud före maten? Fundera då på detta: Att du tackar gud för maten implicerar du anser att gud på något sätt hjälpt dig med maten. Men var sjätte människa på jordklotet lever i svält. Varför hjälper inte gud dessa människor att bli mätta? Hur kan en god och moralisk gud som älskar alla människor välja att hjälpa bara vissa människor?

Under de femton sekunder det tagit dig att läsa detta lilla inlägg har lika många människor - femton stycken - dött av svält.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Thomas sa...

Man undrar hur mycke pengar som går dit det ska, och inte flödar runt åt andra håll. Det är mycke som är fel här i världen.

Oliver sa...

Jag ber och tackar Gud för maten. Allt för sällan, tyvärr. Jag är tacksam för att jag lever i ett land, där jag kan få mat på bordet varje dag.

Men det är väl i alla fall VÅR uppgift som medmänniskor att hjälpa våra svältande syskon? Svält och fattigdom beror till stor del på mänskliga faktorer. Vi lever rikt för att de är fattiga. Det är vår uppgift att göra något åt det. Gud använder tusentals människor i humanitära- och biståndsorganisationer. Vår plikt är att bidra till detta arbete och att motverka sociala orättvisor.

Biggles sa...

Det är inte jag som har hittat på detta. Det är bara min egen återberättelse av en sak jag hörde i en bok jag lyssnade på. Bibelforskaren Bart D. Ehrman har skrivit en bok som heter Gods Problem som handlar om hur bibeln (misslyckas med att) förklara onskan i världen. Bart var själv en "evangelical christian" men är numera agnostiker. Problemet som jag lyfter fram här berättade han om i boken som det som fick honom att slutgiltigt överge tron.

Biggles sa...

Vad jag menar är alltså att det borde vara ett ganska väl genomtänkt argument med tanke på dess ursprung.