11 mars 2007

Nalin Pekgul ser inga problem med könsstympning!

Till Aftonbladet säger Nalin Pekgul, utbildad sjuksköterska och ordförande för de socialdemokratiska kvinnorna, följande:

AB: Ser du några problem med att omskära ett barn?
NP: – Nej, varför skulle det vara ett problem?

Här har vi alltså en medicinskt kunnig person med stort inflytande i den Svenska politiken som helt öppet deklarerar att könsstympning inte medför några problem. Hon pratar visserligen om manlig sådan, men verkar inte ha någon insikt i vad det innebär. Skulle man be henne tycka till om kvinnlig könsstympning skulle hon såklart inte säga samma sak. Men vad är det egentligen som skiljer det kvinnliga och manliga könet åt på sådant sätt det är helt orimlig att ens tänka tanken på kvinnlig könsstympning medan det manliga könet kan behandlas som vilken slaskprodukt som helst?

Läser man artikeln i Aftonbladet framgår det att Nalin ser manlig omskärelse som en kulturell sak. Får jag lov att påminna om att kvinnligt dito också har kulturell bakgrund, men är inte accepterad för det. Det finns dom som hävdar att manlig och kvinnlig könsstympning inte går att jämföra. Jag håller inte med. Som jag skrev på en annan blogg nyligen:

[manlig och kvinnlig omskärelse samma sak] om man ser det från ett människovärdig perspektiv som utgår från att det är ett medicinskt omotiverat ingrepp som utförs utan barnets medgivande, och således är ett övergrepp och brott mot dom mänskliga rättigheterna. Detta gäller oavsett kön och storlek på ingreppet.

Intressant? Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Knute sa...

Som allt för många människor tror Nalin Pekgul att problemet med stigande radikalisering kan snackas bort med debatt och stöd till moderata muslimer.

Men varifrån ska debatten komma när ämnet är ett så enormt tabu för alla - pressen inklusive?

Slagthuset sa...

Nalin Pekgul har alltid varit en populist, så vem är förvånad?

pekgul har aldrig fått orgasm sa...

ms pekgul är manshatande muslimsk kvinna.att pryda tanter med dålig självbild och dåligt sexuellt sjävförtroende mm får avgöra våra barns framtid tycker jag är skrämmande ..om detta fortsätter och muslimerna fortsätter avla som dem gör kommer normen i sverige snart vara omskärelse.att kvinnor som hatar kroppslighet och ej vill tvätta sina småpojkars könsorgan vill omskära är hemskt!låt ngn annan tvätta deras barn penisar men omskär dem icke!!

Miyad Lorenzo sa...

om muslimska nalin pekgul och hennes bundsförvant den pryde "roboten" masoud kamali "sverigehatarna" vill omskära sina barn..varför i helvete stannar dem inte i sina omskärelseländer!!??här har vi kroppslig integritet som gäller ALLA !!omskärelse,sexuellt förtryck,homofobi,rigida könsroller mm har nalin pekgul och masoud kamali att erbjuda sverige!!