03 november 2006

Hata Postkodlotteriet!

Häromdagen fick jag ett brev Postkodlotteriet. Igen. Det måste vara minst sjätte brevet jag fått från dom. Man undrar ju hur många brev dom tänker skicka ut innan dom fattar att jag inte är intresserad... Jag känner mig så totalt anti hela grejen med det här lotteriet. Det finns så många saker som är fel med det, så jag bara måste blogga om det för att få ur mig min avsky:

  • För det första finns det inget som heter postkod. Det heter Postnummer i Sverige. Men genom sitt namn försöker som framstå som en väldigt seriös, nästan "officiell" institution, vilket även det fulla namnet vittnar om: Svenska Postkodlotteriet.
  • Maken till att förstöra ett tv-program har sällan skådats. "Vem vill bli miljonär" har förvandlats från ett underhållande frågeprogram till en enda lång reklamfilm för lotteriet. Vet du föresten om att "Vem vill bli miljonär" även går på Dansk tv? Fast där är det en timme lång, utan reklamuppehåll!
  • Man skryter stolt över hur mycket pengar man genererat till välgörande organisationer. Om det är så, så bara undrar jag hur mycket pengar som själva har tjänat! Det hela är bara en fasad för att få folk att mjukna och köpa lotter. Om man vill vara en god medmänniska så tycker jag att man kan man skänka pengar direkt till organisationerna, och inte går via ett lotteri som tar det mesta själv!
  • Deras reklam är minst sagt jobbig, som jag nämnt tidigare. Jag tycker den ger vibbar till värsta sortens reklam, där skrupelfria företag tar till alla medel för att lura folk till köp.
  • Hur mycket pengar programledarna och kändisarna som ställer upp i programmet fått för att sälja sig på detta vis vågar jag knappt tänka på...
Det finns mer att klaga på, men just nu orkar jag inte längre tänka på skiten...

Intressant.se pingat! Andra bloggar om: , , , , ,

16 kommentarer:

Jerry sa...

Tänk så olika man kan uppfatta saker och ting. Postkoden är det ENDA som vi är med i och stödjer, just för kombinationen lotteri och välgörenhet.

Vi gick med ganska tidigt och har sluppit all reklam så det är kanske därför vi fortfarande är med? (;-)

Biggles sa...

Jag tycker det är lustigt att du själv just skrivit ett blogginlägg om hur lågt du anser att Carola gått med sina jultalrikar. I mina ögon är det på samma nivå som postkodlotteriet...

Köp några trisslotter och skänk resten av pengarna till välgörenhet istället. Du har antagligen lika stor chans att vinna, och dina pengar går direkt till föreningarna utan någon girig mellandhand.

Julia sa...

jepp, hata postkod lotteriet, med sin käcka, amerikanska, avpersonifierande propaganda!!!!

Biggles sa...

Idag är det 25 dagar sedan jag skrev mitt inlägg. Och idag kom ett nytt brev från lotteriet. Jippi!

Anonym sa...

Jag håller med dig fullkomligt. Jag är en jävla fattiglapp och få denna (lockande) reklam var och varannan månad är som ett djävulskt slag i ansiktet på mig. Det här med att någon på mitt posnummer nu skulle ha turn och vinna och jag har ingen lott, det är nästan ett bedrägligt sätt att lura in folk i att köpa svindyra lotter. Det hela borde förbjudas

kombam sa...

Handlar du på Ica eller Coop, Åhlens eller dyl bara för att du får KILOVIS reklam från dom varje vecka ???
Vissa röker eller dricker, andra vill kanske lägga dom pengarna på välgörenhet, eller bådadera.

Anonym sa...

Jag vill skapa en rörelse för att bli av med postkodlotteriet.

janne

Anonym sa...

Instämmer helt med bloggen

Anonym sa...

damn right! jag har ända sen jag flyttade hemifrån haft "ingen reklam tack" på min brevlåda så kommer den här direktaddresserade skiten man inte är intresserad av!

gör som jag, fyll svarskuvertet med gamla cd-skivor, hårstrån och skit, och skicka tillbaka. that'll show'em!

Biggles sa...

gör som jag, fyll svarskuvertet med gamla cd-skivor, hårstrån och skit, och skicka tillbaka. that'll show'em!

Haha, den var bra! Ska jag komma ihåg :-)

POSTKODEN! sa...

Klaga på bara när det gäller postkodlotteriet =D Vi tjänar pengar, sjänker MILJONTALS pengar till 10 olika organisationer och det är bara i Sverige. Om något är så skit hur kommer det sig att det nått internationellt?

Go get laid!

Postkodlotteriets stolta anställda!

Anonym sa...

Jag är väldigt upprörd över att Amnesty blivit förmånstagare i Postkodlotteriet. När jag fick veta att de ansökt om att få bli det skrev jag o påpekade att det kanske inte var någon bra idé.
Nu måste Amnesty - precis som alla andra förmånstagare - göra reklam för Postkodlotteriet o det gör de redan i utskick till sina medlemmar.
Nu är Amnesty gisslan hos Postkodlotteriet som tack vare de ideella organisationerna får en välgörenhetsstämpel. Smart.
Amnesty tror naivt nog att fler skall bli medlemmar. Jag tror att de som köpt lotter i Postkodlotteriet tycker att de gjort nog för ideella organisationer.
Det är inte sant att ändamålet helgar medlem.
Inger Berggren

Anonym sa...

Postkodlotteriet beräknas ha en omsättning under 2008 på 1600 miljoner kr, kostnader för administration och marknadsföring 37,5% = 600 miljoner kr. Lottvinster 40% = 640 miljoner kr. Utdelning till förmånstagare 22,5% = 360 miljoner kr. Detta enligt Postkodslotteriets verksamhetsrapport.

Anonym sa...

Jag ringde till Postkodlotteriets kundservice och spärrade min adress, skönt, men tråkigt att man ska behöva göra något över huvud taget.

RaQ sa...

Jag har både ringt och mailat om att jag inte vill ha deras bisarrt ymniga utskick men de fortsätter likförbannat. Jag vill gå med i Jannes folkrörelse.

Anonym sa...

Hata skiten