08 juni 2009

Lösningen på gåsaterrorn

Som vanligt översvämmas Malmö även denna sommar av gäss. Grågäss och vitkindade gäss (inte kanadagäss som många tror) tar parkerna i besittning och tidningarna övesvämmas av insändare som klagar. Gatukontoret meddelar att i år så har man minsann satt in extra förstärkning, fast det märks såklart lika lite som förra årets storsatsningar.

Några stycken gäss är bara trevligt, men i dom mängder vi har i denna stad blir det lätt en plåga, även om jag själv inte bryr mig så mycket. Just nu är dom dessutom agressiva eftersom dom vaktar sin ack så söta ungar. Men det värsta är nog träcken som i princip täcker alla gräsmattor. (Hur en varelse kan skita så mycket som gässen förblir en gåta för mig!)

Hur som helst så gässen är inte ett dugg rädda för oss människor. Bilar är inte heller ett problem, då dom utan beskymmer promenerar rakt ut i trafiken för att ta sig över gatan med sina ungar. Men det finns en sak dom inte gillar, och det är hundar! Antagligen för att hundar tycker om att jaga dom, och till skillnad från oss inte håller avstånden. Man märker det direkt på gässen hur oroliga dom blir när dom ser en hund.

Lösningen på stadens problem skulle därför kunna vara att hyra in ett gäng pensionärer som patrullerar parkerna med sina hundar som får springa runt och jaga gässen. Välj ut stabila hundar med sinne för att jaga och träna dom att springa efter fåglarna. Gässen lär vara intelligenta, så när dom märker att dom inte får vara i fred i någonstans Malmö kommer dom antagligen snart flytta!

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: