04 juni 2007

När försäkringsbolagens föreställningar inte stämmer med verkligenheten

Genom mitt jobb har jag en försäkring som ska täcka upp lön om jag blir sjuk samt privat pensionssparande. Skulle tro att det är ungefär samma som dom flesta andra har. Skillnaden är att jag får inga pengar om jag blir sjuk. Länsförsäkringar vägrade nämligen teckna denna del av försäkringen med mig. Istället går alla pengarna till pensionsdelen.

Varför? Jo, därför att jag har problem med depressioner och äter antidepressiva. Detta antar jag gör mig till en hög risk för sjukskrivning.

Nu till det sjuka i det hela. Jag kommer inte bli sjukskriven pga av depressionen. Punkt. Det är nämligen så att jobbet är det viktigaste jag har i mitt liv. Utan det skulle jag ha det mycket svårare att hantera depressionen. Oavsett hur dåligt jag mår kommer jag gå till jobbet för jag vet att det är bättre än att inte göra något alls. Jag tar aldrig semester eller sjukdagar.

Med detta som bakgrund borde jag framstå som en låg risk istället. Det är mycket mindre risk att jag inte går till jobbet än en "normal" person.

Fast det var ju inte så att dom frågade mig. Dom bara såg "depression" på pappret och strök min ansökan. Enkelt för dom, men långt ifrån hur verkligheten ser ut...

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Tina sa...

Det här låter som att pappret är viktigare än människan bakom det, tyvärr...

försäkringar sa...

Jag kan inte hitta riktiga ord för att uttrycka hur orättvist det hela är! Som Tina har skivir, de tar alltid större hänsyn till pappret än till människan!