25 februari 2007

Hur står ni ut med Arlas mjölkförpackningar?

Ibland händer det ju att man tar sig lite norrut här i landet, och som flitig mjölkdrickare slår det mig alltid hur jäkla värdelösa mjölkförpackningar ni har där uppe. Dessa klossar är skitsvåra att öppna och dom är alltid överfulla så att man riskerar att spilla. Paketet saknar styvhet när man ska hälla upp och sen går det inte att återförsluta dom när dom ska in i kylen igen! Den enda positiva jag kan komma på med dom skulle för producenterna, som säkert tycker det är jättebra med dessa fyrkanter eftersom dom är lättare och billigare att transportera...

Här nere i Texas har vi alltid haft en annan design på våra mjölkförpackningar. Ni vet, en sån design som utgår från att att göra en användarvänlig produkt. Jag är förvånad över att ni där uppe i norrland står ut och inte gör revolution!

Intressant? Andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer:

Bluemaple Tree sa...

Det räcker med att du ger dig upp i Småland så stöter du på Arla-förpackningarna. Intressant dock är att lilla Ljungby faktiskt kör med Skånemejerier.

Men men... man vänjer sig vid Arla-förpackningarna efter ett tag ;-)

Exilsvensk i stockholm sa...

Tetra Rex (som den vettiga förpackningen heter) finns även norr om Stockholm.

Jag har en teori om att det är mjölkförpackningarna som är orsaken till stockholmarnas dåliga humör.

Idiotförpackningen heter Tetra Brik, för övrigt.

Erik Hellsborn sa...

Här i Varberg har vi utöver Arla även Wapnö och Falköpingsmejerier, båda med "användarvänligt" utförande.

Skånemejeriers närvaro är ändå välkommen, mest för deras supergoda yoghurt.

Robin Calmegård sa...

Jag håller fullständigt med. När Tetra Rex först kom på 90-talet var jag helt säker på att de skulle dyka upp i hela landet (tror faktiskt att det var Arla som var först ut med att testa dem), men icke. Får hoppas att de tar förnuftet tillfånga nån gång.

bozcow sa...

I lööööv Wapnö och Falköping. Arla inhandlas under protest och när alternativ saknas.

Mågnus sa...

Jag bor i Östersund, vilket geografiskt räknas till norrland. Vi har mjölk från Milko, och enlitersförpackningarna är sådana "klossar" medan det finns 1,5-litersförpackningar som är likadana som de du gillar.

Valfrihet ;)

Däremot vet jag att ännu längre upp i norrland, där de har Norrmejerier, finns det enbart sånna klossar...

Ja ja, intresseklubben antecknar, gillar iaf din blogg... Hittade den för några timmar sen och sitter nu och lusläser allt från slut till början på jobbet...

Ha de fint!

Biggles sa...

Wow, ett fan! Va kul! :-)