12 februari 2009

Få rutin på tandtrådandet

För ett tag sedan skrev jag ett tips som kan underlätta användadet av tandtråd. Idag tänkte jag komplettera detta med ett tips om hur man får bättre rutin på sitt tandtrådande. Jag gissar att dom flesta har ganska svårt för att använda tandtråd regelbundet. Det är lätt att glömma eller hoppa över av lathet. Mitt tips är inte revolutionerande, men kanske kan vara det som bryter den onda cirkeln.

Det är väldigt enkelt. Jag utgår från mitt förra tips, om att man ska binda ihop ändarna på tandtråden för att den ska bli lättare att hantera. Problemet är att detta tar lite tid och är lite pillligt, så man drar sig lätt för det. Men när det väl är gjort går tandtråden aldeles utmärkt att använda flera gånger. Själv använder jag den tills den går sönder (vilket iofs går ganska snabbt eftersom min tänder är trånga och vassa). Hur som helst så brukar jag låta tandtråden ligga framme väl synligt på toaletten. På det viset är den alltid redo att användas! Plus att jag ser den varje gång jag ska borde tänderna som en påminnelse. Och om jag då inte använder tråden känner man sig inte så nyttigt, vilket triggar en ännu mer.

Avståndet till tandtråden minskar så att säga, vilket för min del har gett mycket bra resultat. Hoppas att det funkar på dig också. Lycka till!

PS: Du vet väl att man ska använda tandtråd före man borstar tänderna, inte efter. Då kommer fluoren i tandkrämen bättre åt. Och skölj inte munnen, bara spotta ut tankrämen. Fluor fungerar nämligen bara när det har kontakt med tandemaljen.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: