09 februari 2009

Christopher Hitchens om manlig könsstympning

Religion förblindar, och denna video är ett ypperligt exempel på detta. Debatten handlar om varför goda människor gör onda saker när religion är inblandat, och glider in på könsstympning. Hitchens brukar hålla masken, men här märks det så tydligt hur upprörd han blir när rabbinen försöker skämta bort problemet. Med all rätta.


(hoppa till 3:25 om du inte orkar se hela början)


Som Hitchens avslutar:

Genital mutilation is no joke.


Intressant? Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Christopher Aqurette sa...

Problemet är att Christopher (hans namn stavas så) använder samma argument som kristna alltid använt för att förtala judar och muslimer. Sanningen är dock den att de hundratals infektioner och dödsfall till följd av omskärelse han talar om är långt färre än de infektioner och dödsfall som rapporterats efter vanliga vaccinationer av barn, vilka ju ingen anser ska förbjudas med argumentet att barnet först som vuxen ska få bestämma.

Jag är själv omskuren och kan inte fatta varför det ska vara så känsligt för män som inte själva är det. Det är inte sant att man förlorar känslighet eller får ett sämre sexliv. Allt funkar som vanligt, med den enda skillnaden att man inte har hud runt ollonet.

Biggles sa...

Tack, jag har korrigerat namnet.

Problemet är att Christopher använder samma argument som kristna alltid använt för att förtala judar och muslimer.

För mig är det en mänsklig rättighet att inte behöva utsättas för stympning. Oavsett religion eller annan tillhörighet.

Din jämförelse med vaccination tycker jag är löjlig. Äpplen och päron.

Vilka andra kroppsdelar tycker du det är ok att skära av på barn? Om kvinnlig omskärelse kan utföras utan att komplikationer uppkommer, är det då ok?

Jag är själv omskuren och kan inte fatta varför det ska vara så känsligt för män som inte själva är det.

Ursäkta på förhand om detta inte stämmer på dig, men det är svårt att sakna något man aldrig haft. Jag skulle aldrig få för mig att skära av min förhud, för den betyder så väldigt mycket för mig!

Allt funkar som vanligt, med den enda skillnaden att man inte har hud runt ollonet.

Det är mer än en liten "hudbit" som försvinner. Jag har skrivit om det här.

Anonym sa...

Hatar judar och muslimer sex??förhuden är ju jättebra!sex blir mycket mer kul och behagligare med hela huden.Som ung tjej kan man knapppt sitta i en omskuren killes knä utan att han får ont,en svensk kille tycker det bara är skönt.
Att syssla med "förspel" är omöjligt för omskurna,dom blir så knullfixerade!(stackarna duger inte till något annat ju!)

Lasse sa...

Antalet småpojkar som dödas av manlig könsstympning är beräknat till 117 st per år enbart i USA. De är endast dödsfallen, antalet som skadas och som överlever är betydligt större.

[THYMOS: Journal of Boyhood Studies, Vol. 4, No. 1, Spring 2010, 78-90 "LOST BOYS: AN ESTIMATE OF U.S. CIRCUMCISION-RELATED INFANT DEATHS" - Dan Bollinger]

Att utan den enskilda individens godkännande (och ett barn kan inte göre detta lagligen förrän de nått myndig ålder) genomföra en omskärelse är ett brott! Det är enkelt sett eftersom det är det för flickebarn och om du skulle göra detta på en vuxen man utan hans medgivande. Så hur i helvette kan det vara korrekt att göra det på ett spädbarn. Pojkar skall ha samma rättsskydd som flickor, det är helt givet allt annat är diskriminering.