04 maj 2008

Småländsk sekt skär öronsnibbarna av sina barn!

En Småländsk religös sekt har ansökt om tillåtelse hos Socialstyrelsen att få skära öronsnibbarna av sina barn. Man motiverar det med att det står i deras heliga urkunder, och att dom enligt dom mänskliga rättigheterna har rätt att utöva sin religion och föra över den på sina barn. Dessutom, påpekar dom, har öronsnibbarna ingen funktion, så barnet lider ju inte av det. Dom skriker visserligen lite när man skär i dom, men sånt glömmer barn fort.

Nä. Jag hittade bara på det där. Det finns ingen småländsk sekt som utsätter sina barn för något sånt. Men tänk vilket ramaskri det skulle bli om något sånt uppdagades! Trots att öronsnibben saknar funktion hade det aldrig accepterats i Sverige att föräldrar skulle göra så mot sina barn!

Eller skulle det? Jag undrar vad som händer om man bytte ut några ord...

Find: öronsnibbar
Replace: förhuden

Såja, nu blev det helt ok enligt Svensk lag. Visserligen måste jag stryka radera som pratar om "utan funktion", och vi pratar inte om några sekter längre, utan två av dom största religionerna i Sverige...

Vad är acceptabelt för en förälder att "överföra" på sina barn? Ovanstående berättelse är inte helt verklighetsfrämmande om man betänkter att även "body modification" entusiaster får barn. Ska dom få lov att pierca, tatuera & skära i sina barn? Att vuxna personer gör ingrepp på sin egen kropp har jag inget att säga till om. Men det är ingrepp som är permanenta, och då borde det vara självklart att barnen skyddas tills dess att dom är vuxna och själva kan fatta beslut. Jag undrar när politikerna ska våga försvara barnens rättigheter i detta landet?

fullt lagligt i Sverige...

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: