08 december 2007

Årets bästa webbspel till kafferasten

Många älskar i likhet med mig dataspel, men har inte tid eller ork att sätta sig in i avancerade spel med krångliga regler och tiotals timmars speltid. Lösningen kan vara s.k. coffeebreak games. Här presenterar jag en lista på mina favoriter under året som gått. Jag provar många spel, men det är få som jag fastnar för. Dessa spel är alla enkla att sätta sig in i, och ofta farligt vanebildande. Dom kör i din webbläsare och tar inte mer än några minuter att spela. Perfekt för kafferasten alltså! Då kör vi:


Spikey's Bounce Around

Spikey är en taggig liten prick som fastnar på träväggar, men studsar på dom randiga. Målet är att frige alla fjärilar som är fångade i glasburkar. Man siktar med musen och skjuter sedan iväg sig i en båge. Det som lockar med det här spelet tror jag är att förutsäga banan som Spikey kommer ta och försöka göra så optimala rutter som möjligt. Då känner man sig nöjd!Det är något genialiskt med detta spel. Det ser inte mycket ut för världen, och man måste spela det några gånger för att förstå vad det går ut på. Men sen är man fast! Det är otroligt vanebildande, och dessutom alldeles för lätt att starta om. Och det kommer man göra, för det här är ett svårt spel att komma långt i. Men inte svårt för att det är svårt, utan för att man klantar sig så lätt! Mitt rekord är 35 poäng. Slå det om ni kan!


TG Motorcross 1-3

TeaGames har gjort sig kända för att göra spel som ofta bygger på fysik, och deras mästerverk enligt mig är deras TG Motorcross serie. Dom går helt enkelt ut på att köra en motorcykel i tuff terräng. Det är känslan och flödet som gör det så bra.Lucky Coins

Släpp ett mynt och se var det hamnar. Det låter nästan för enkelt för att vara sant, men ack så kul!

Desktop Tower Defence

En relativt ny genre som blivit populär den senaste tiden är tower defence spel. Dessa går ut på att bygga upp ett försvar och som sedan automatiskt slåss mot fiender som kommer i vågor. Det är det strategiska tänkandet och planerandet som lockar mig. Kanske lite mer avancerat än dom övriga spelen, men det är väl värt att prova om man tycker om strategi!


Up Beat

Känner man för lite musik & rytm kan jag tipsa om Up Beat som går ut på att "spela" på tangentbordet i takt till musiken. Det är en skön känsla när man klarar av ett svårt parti; man rycks liksom med i musik på ett härligt sätt!Julbonus 1: Rudolph's Kick n Fly

Det lackar mot jul så jag tar med ett roligt spel på det temat också. Rudolph's Kick n Fly är skön avkoppling i julstressen. Sikta, sparka, studsa & prutta!
Julbonus 2: Winter Bells

Förra årets julfavorit funkar även i år. Orisinal, som skaparen kallar sig, har en aldeles egen stil i sina spel. Och tillsammans med den mysiga musiken bara njuter man när man spelar detta underbara spel!Hedersomnämnande: vNes

Som gammal Nintendo 8-bits fanboy är det omöjligt att inte ta med vNes, en ypperlig NES-emulator som kör direkt i din webbläsare med ljud och allt! Dom flesta spel finns tillgängliga, så det är bara att välja ett spel och känna nostalgivågorna flöda! (Kräver Java)Varning: Överdriven konsumsion av dessa spel kan leda till försämrad produktivitet. Författaren av detta inlägg tar inget ansvar för eventuella bieffekter som kan ha orsakats till följd av läsning :-)


Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: