26 maj 2007

Jag tvingas bryta mot lagen varje dag!

Brukar du räcka ut armen när du ska svänga eller byta körfält med cykeln? Alltid? Om inte så bryter du mot lagen. Själv räcker jag ut armen när jag har möjlighet. Men ofta kräver trafiksituationen full uppmärksamhet, och då håller jag hellre båda armarna på styret så att jag kan använda mina handbromsar effektivt och styra undan om det behövs. För behövs, det gör det! I Malmö måste man akta sig som cyklist. Jag får alltså välja mellan att följa lagen eller överleva. Bra jobbat, herr lagskrivare...

Intressant? Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Ja, du vet ju redan vad jag tycker. Men jag instämmer till fullo.
I Malmö får man hålla händerna på styret om man inte ska bli offer för någon mobiltelefonsnackande bilist eller annan typ av trafikdåre.

Anonym sa...

Och imorgon så kanske du inte räcker ut handen och där sitter jag i min bil och undrar om du försökte ta livet av dig när du svängde rakt ut framför mig där du nu ligger fastkämd under bilen.Ööööh,gör det ont ännu,eller.Bara lugn.Ambulansen är på väg.De ska bar vänta på brandkåren så att de kan lyfta undan bilen först.Vi syns i eftermiddag !?.

SideShow Surfer

Anonym sa...

Jag cyklar i Malmö varje dag och tycker Malmö är en bra cykelstad. Jag har också bra kontakt med bilistern. Dock kör en del alldelses för fortoch är ute och bara stalar runt. Ett annat problem är fotgängaree som kliver ut på cykelbanorna hela tiden utan att se sig för.
De flesta cyklister sköter sig mkt bra i Malmötrafiken och håller man sig på cykelbanorna, följer trafikregler samt håller vettig styrfart känner man sig säker.