06 september 2006

Jag skiter i spionskandalen för demokratins skull!

Sedan länge har jag varit ganska säker på att jag komer rösta på Folkpartiet. Detta har inte ändrats efter skandalen. Dom ansvariga är korkade och ska ställas inför rätta för sina brott. Men jag röstar inte på dom personerna. Jag röstar på Folkpartiets politik, eftersom den tilltalar mig.

Samma val hoppas jag att alla resonerar sig fram till, oavsett partitillhörighet. Några få rötägg ska inte förstöra för ett helt parti. Kristdemokraterna och Socialdemokraterna har haft liknande skandaler. Men om jag hade gillat deras politik hade jag röstat på dom trots det.

Visst är det roligt att gotta sig i skandaler som ens motståndare råkar ut för. Men det för inte valrörelsen frammåt. Viktigare frågor kommer i skymundan. Sverige ska välja mellan höger- och vänsterpolitik. Men hur ska man kunna göra det när nyheterna inte längre rapporterar om politik utan bara om skandalen?

Valröselsen handlar mer och mer om personer i stället för politik. Utseendet och personliga attribut spelar allt större roll. Denna utveckling är inte bra för demokratin. Därför väljer jag att skita i skandalen hos Folkpartiet.

Intressant.se pingat! Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ändra Settings - Site Feed - Descriptions från Short till Full så kommer bloggar.se och intressant.se, till skillnad från nu, att få tag i dina inlägg.

Biggles sa...

Tack för tipset, men jag har redan det inställt på Full... Provade i alla fall att slå av och på det igen. Hoppas att det hjälper...