04 september 2013

Biker Bibeln missar målet med flera mil

En tradition bland missionerande kristna är att dela ut biblar till höger och vänster. Att bibeln är en av de mest spridda böckerna någonsin är inte så konstigt om man betraktar detta. Målet är att såklart att få in en fot. På något sätt tror de att om dom bara kan få personer att läsa bibeln så kommer det övertyga personen om att kristendomen är den rätta vägen. Verkligen? Dave Silverman, ordförande i American Atheists uttryckte sig så här:

I gave a Bible to my daughter. That's how you make an atheist.

Men det fungerar antagligen till viss del. Alla har vi ju livskriser, och eftersom kristendomen är så djupt rotad i vår tradition är det nära till hans att söka tröst där. Och bibeln i bokhyllen ligger då där som en försåtsmina och väntar på ett tillfälle att sprängas...

Jag har själv mottagit en sådan bok. Några dagar efter en diskussion om tro och kristendom kom meningsmotståndaren tillbaka och tyckte att jag skulle ha en bibel (som om det skulle få mig att fatta hur fel jag hade). Nu är saken den att jag kör motorcykel. Således fick jag den s.k. "Biker Bibeln". Det är en bok, som förutom nya testamentet också innehåller berättelser om personer som omvänts och blivit kristna på olika sätt.

Dessa personer var alla "bikers". Vad är en biker? Jo, det är en skäggig, ruffig man, klädd i svarta skinnkläder, med ett minst sagt struligt förflutet, som självklart kör en HD och är med i klubbar som är allmänt tveksamma tillhåll. En beskrivning som passar in perfekt på mig... INTE! Jag är så långt ifrån detta som man kan komma. Att tro att detta på något sätt skulle få mig bättre inställd till kristendomen är bara korkat. Jag blir snarare förolämpad.

För övrigt saknade jag gamla testamentet i Biker Bibeln. Det är liksom mer action där, med en massa våld och död, med Yahweh i sitt esse i sin roll som den krigsgud han härstammar från.

Intressant? Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Ronnie sa...Hej Biggles !

Hoppas allt väl !?

Ville bara utmana dig att se en film pä youtube.
Den kallas " the atheist delusion " och finns i länken nedan

https://m.youtube.com/watch?v=ChWiZ3iXWwM

Allt gott !!!
/ Ronnie