19 augusti 2009

Omvänd kronologisk ordning på kommentarer är bara korkat

Oavsett var det kommer ifrån tycker jag att det visar på brist för förståelse för hur deras system faktiskt används. Men email går att acceptera eftersom de för det mesta består av relativt korta konversationer, till skillnad från artikelkommentarer som tenderar att bli långa diskussioner. Det är faktiskt delvis Microsofts fel, eftersom deras Outlook Express populariserat detta sätt att svara på. Gissningsvis från det faktum att vi nuförtiden svarar på e-mail genom att skriva svaret längst upp, till skillnad från längst ner som var standard tidigare. Varifrån kommer detta otyg?

Ibland anmäler jag inlägg på dessa sajter och noterar att dom har fel på sina system för inläggen ligger i fel ording... Att följa en diskussion bakifrån är meningslöst, och att sitta och läsa sidorna nerifrån och upp, från sista sidan till första, är extremt krångligt. Resultatet är att läsbarheten är lika med noll.

Dessutom visar man bara ett vissa antal åt gången så att man måste byta sida hela tiden för att läsa alla. Men till skillnad alla bloggar så presenterar man kommentarerna i omvänd kronologisk ordning, dvs den senaste kommentaren hamnar först. Ett drag man antagligen hämtat från bloggvärlden. Nu för tiden tillåter även dagstidningarna kommentarer på av sina artiklar (inte alla dock - så modiga är dom inte...).

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: