22 juli 2008

Men jag vill ju inte ha någon semester!

Visste du att det är lag på att du måste ta ut fyra veckors semester under sommarmånaderna och att din arbetsgivare är skyldig att se till att du gör det? Det är alltså inte en rättighet att ha semester. Det är en skyldighet!

Idag fick jag reda på att jag ska ha semester i 3 veckor. Det är inte så att jag bett om att få dessa veckor. Jag är tvingad till det. Det kanske låter konstigt, men jag vill faktiskt inte ha någon semester. Jag har i princip aldrig tagit semester under mina 12 år i arbetslivet, förutom på mitt första arbete då jag också blev tvingad till det. Jag antar att jag har haft schyssta arbetsgivare som sett mellan fingrarna och låtit mig jobba trots att det innebär att dom bryter mot lagen.

För vad ska jag göra på semestern? Sitta hemma och glo? För det är det jag kommer att göra. Precis som varje helg. Vila upp sig my ass! Jag kommer må uselt och längta tillbaka jobbet och så att jag får något att göra igen. Det kan jag ordna läkarintyg på!

Jag går med på att en arbetsgivare kan tvinga en till att ta semester för att kunna ha kolla på lönekostnaderna. Men den som inte vill det ska inte heller tvingas till det utan kunna komma överens med arbetsgivaren om annan kompensation.

Alla är inte industriarbetare som sliter ut sig på jobbet och behöver ta igen sig under sommaren. Alla har inte vänner och familj och roliga saker att hitta på. Alla är helt enkelt inte likadana, så låt oss slippa dessa idiotiska socialistlagar!

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: