12 februari 2017

Modiga företag/personer pudlar inte för minsta lilla

För ett tag sedan bytte Statoil namn till Circle K och fick samtidigt en ny utstyrsel på sina stationer. Någon fantasifull person lade märket till bensinstationernas flaggor, som alltid varit tre på rad, med den nya loggan nu stavade till tre stycken K på rad. Precis som KKK, den amerikanska vitmaktrörelsen!!! Pressen larmades, och även om bolaget försökte försvara sig dröjde det inte länge innan de pudlade och började rätta till "misstaget".

Detta är inte unikt. I det lättkränktas land jagas folk och bolag för allt som kan uppfattas som stötande, oavsett egentligt syfte. Och pressen hänger på, för det är billig publicitet. Det var såklart inget som trodde att Circle K medvetet satt upp flaggorna på detta vis, eller att de på något vis hade samröre med organisationen KKK. Men det gick ändå att dra igång ett litet drev.

Det är såklart fånerier. Jag önskar att Circle K, eller andra bolag eller personer i liknande situationer, hade haft mod nog att ställa sig upp och säga "Ha ha, det var ju lite olyckligt. Men bara tanken på att koppla ihop oss med KKK är så absurd att vi inte ser någon anledning att förändra vår flaggsättning. Hejdå."

Intressant? Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: