04 september 2007

Svensk IT-politik 2.0 - Censur och Kinaifiering

Om man som politiker ska fatta beslut borde det vara en självklarhet att vara väl påläst och insatt i ämnet. Att använda Internet för att införskaffa information är idag en självklarhet, även för riksdagsmän. Men dessa är inte fria att hämta nödvändig information, eftersom det på förhand bestämts vad som är lämpligt att titta på med hjälp av ett filtersystem i Riksdagens Internetuppkopling...

Vi vanliga medborgare är inte heller betrodda med frihet på Internet, och har fått ett eget filter som ska förhindra att vi informerar oss om bonsaiträd och andra otäckheter. Lyckligtvis är det lätt att komma runt detta filter genom att ställa om sin dns till OpenDNS.

Själv kan jag snart komma att bli en barnpornograf enligt ett förslag från en utredning, eftersom jag tog högst sexuella nakenfotografier på mig själv som 16-17-åring, dvs när jag var "barn" enligt utredningen. Jag funderar på att anmäla mig själv i protest om lagförslaget går igenom...

Det senaste är ett förslag att intresseorganisationer ska få agera rättsväsende och kunna tvinga internetoperatörer att stänga av personer som ägnar sig åt påstådd fildelning. Ingen polis, inget domstolsbeslut. Rättssäkerhet, någon?

Det skrämmer mig att se hur Sverige håller på att utvecklas mot samma totalitära system som Kina och andra odemokratiska länder. Det här måste stoppas!

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: