05 november 2018

Är det värre när invandrare begår brott än Svenskar?

Sverige är ett generöst land. Vi välkomnar flyktingar och ger dom inte bara mat och husrum, utan även utbildning, sjukvård och annan välfärd för att komma in i samhället och bygga upp ett bra liv. Minimala kontroller sker på dem som kommer in i landet. Vi förutsätter helt enkelt att de människor som kommer hit är goda, välmenande människor som verkligen behöver skydd och vill rätt.

Det finns tyvärr också dem som utnyttjar detta. Antingen genom att utnyttja systemen och bluffa till sig diverse förmåner. Eller de som går steget längre och begår brott av olika slag.

Detta gör mig väldigt upprörd. Alla länder har problem med kriminalitet. Att svenskar begår brott är tyvärr något vi måste förutsätta. Vi måste såklart göra vårt bästa för att förhindra och hantera det. Men det kommer alltid finnas rötägg i alla samhällen.

Men när invandrare begår brott, då är det något som triggas inom mig och väldigt många andra. Detta är mycket värre än när en Svensk begår ett brott. Inte för att man tycker att människor är olika mycket värda, utan för för att här har vi gjort vårt yttersta för att välkomna denna person till vårt land, och detta är tacken?! Det handlar inte om rasistiska tänkesätt, utan bara fullt rimliga reaktioner.

Så är det värre när invandrare begår brott än Svenskar? Ja. Och därför är det extremt viktigt att samhället kan hantera den förhoppningsvis lilla klick människor som kommer hit och förstör. Detta för att vi annars kommer se rasistiska uttryck öka, och göra det ännu svårare för invandrare att delta i samhället.

Många ogillar när man argumenterar för ett tuffare samhälle. Men fler kontroller av invandrare och bidragstagare, hårdare straff och fler utvisningar, det är nödvändigt. Om vi inte går den vägen kommer samhället tappa sitt förtroende och klyftorna öka ännu mer.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: