08 december 2014

Dåliga sadelskydd är dålig reklam

Ett regnskydd till cykelsadeln skulle vara bra att ha tänkte jag. Sådana får man lätt tag på från olika företag nuförtiden. Det är ju en ganska smart reklamprodukt. Väl synlig samtidigt som de faktiskt fyller en funktion. Tji fick jag dock.

Det första regnskyddet jag fick hann jag knappt plocka ut ur sin plastficka innan jag såg att sömmen var uppsprucken, så den gick bort på direkten. De tre nästföljande visade sig vara gjorda av material som inte är vattentäta(!). Det femte var förvisso gjort av ett vattentätt material, men sömmarna som gick runt hela skyddet tog in vatten som därmed samlades under skyddet när det regnar. Den sjätte och sista var också vattentät, men var gjord av någon slags plast som var så styv att den inte riktigt tålde att knycklas ihop, vilken man ju gör med skydden när man klämmer fast den på pakethållaren. Detta resulterade i små otätheter där skyddet böjts för mycket.

Sex nitar av sex möjliga. Tänk att goodwill så lätt blir till badwill. Ingen förväntar sig fantastisk kvalitet av en reklamprodukt. Däremot förväntar man sig att produkten faktiskt uppfyller sitt syfte, hur litet det än må vara. För min del slutade det med en hederlig gammal plastpåse istället. Och företagen som gett mig regnskydd undviker jag helst i framtiden.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: