09 februari 2011

Gud och lottsedeln

Tänk dig att du får en lottsedel i födelsedagspresent. Sannolikheten att vinna är såklart inte så stor. Men om du inte vinner har du i alla fall inte förlorat något. Men, visar det sig, detta är en speciellt lott. Om du inte vinner på den kommer du istället förlora alla dina pengar! Och alla pengar du kommer tjäna i resten av livet också. Och eftersom du nu har fått lotten i din hand är du ålagd att skrapa den. Grattis!

Ungefär så fungerar den judeo-kristna ökengudens kärlek. Du är född med fri vilja för att gud älskar dig och vill inte ha robotar. Men gud vill egentligen inte att du ska utnyttja dina fria vilja. Han vill att du ska göra exakt som han vill. För om du inte gör det så kommer han att straffa dig. I all evighet. Men han älskar dig!

Nu invänder såklart många moderna kristna och påpekar att helvetet inte finns på riktigt, utan det är helt enkelt avsaknaden av gud. Så snälla och mjuka dom har blivit på sistone. Tom den förra påven tyckte så, trots att helvetet som fysisk plats varit absolut sanning och skrämselpropaganda under 2000 år. Fast den nya påven har fastställt att helvetet visst finns på riktigt! Så jag och den majoritet av jordens befolkning som inte är kristna har åter igen ett varm mottagande att se fram emot när vi dör...

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

Göran sa...

Hej Biggles!
Gud vill att vi ska använda vår fria vilja. Han vill att vi ska vilja välja honom. Inte av tvång utan av kärlek. För att vi älskar den han är. Vi har fått livet i vår hand, utan att ha bett om det, men det är vi som bestämmer vad vi vill göra med det. Gud vill att vi ska välja det goda, kärleken. Han skapade oss med syftet att älska varandra. Eftersom Gud är kärlek, så har du helt rätt i att helvetet är avsaknaden av Gud, men det är inte där Gud vill att du ska vara. Han har förberett en plats åt dig i sitt rike.